fbpx

Φυσικό Αέριο Κίνησης

Το Φυσικό Αέριο Κίνησης

(CNG) (Natural Gas) ZAVOLI  είναι το πλέον Οικολογικό αλλά και Οικονομικό Καύσιμο Κίνησης Οχημάτων. Σε περισσότερες από 80 χώρες το φυσικό αέριο θεωρείται το πρώτο σε χρήση καύσιμο κίνησης, ενώ στις υπόλοιπες αρχίζει να ανεβαίνει σε ποσοστά χρήσης (κίνησης οχημάτων) τόσο στον ιδιωτικό (Ι.Χ.) όσο και στο δημόσιο τομές (οχήματα δημόσιας χρήσης). Ήδη αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να παράγουν εξ εργοστασίου μοντέλα με δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου, ρίχνοντας μια πονηρή ματιά στο άμεσο μέλλον.

Το Φυσικό Αέριο Κίνησης  αεριοκινηση (CNG) (Natural Gas) ZAVOLI είναι το πιο φθηνό Καύσιμο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης, συμπεριλαμβανομένου του Υγραερίου και του Diesel. Δουλεύει σε 200-240bar πίεση, κάτι που σαφώς και απαιτεί υψηλών Προδιαγραφών και Πιστοποιήσεων Υλικά για την Εγκατάσταση, όπως το ΚΙΤ (συσκευή), τη Δεξαμενή, τις Βαλβίδες, κτλ.

Εγκατάσταση Συσκευής Φυσικού Αερίου Κίνησης

Υπάρχουν δύο βασικοί Τύποι Δεξαμενών CNG που χρησιμοποιεί το Δίκτυο GAS SERVICE.
Μια Εγκατάσταση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Φυσικό Αέριο Κίνησης (CNG)

Αεριοκίνηση

, αποτελείται από:

α) Τύπου-1 Δεξαμενές, είναι σιδερένιες, με χαρακτηριστικό το μεγάλο τους βάρος, σε σχέση βεβαίως με την αντίστοιχη αυτονομία που παρέχουν.

β) Τύπου-4 Δεξαμενές είναι Ελαφριών Κραμάτων, με χαρακτηριστικό το μικρό τους βάρος, αλλά βεβαίως και το υψηλό τους κόστος.

Οι Δεξαμενές Φυσικό Αέριο Κίνησης (CNG) Αεριοκίνηση λόγω της φύσης του καυσίμου, διατίθενται μόνο σε κυλινδρική μορφή (δεν υπάρχει τύπος για τη ρεζέρβα του οχήματος, όπως στο Υγραέριο). Παρέχουν μικρή αυτονομία (λόγω των υψηλών πιέσεων) και για αυτό σε πολλές περιπτώσεις προτείνεται η τοποθέτηση περισσοτέρων από μία δεξαμενών.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο στις Εγκαταστάσεις Συσκευών για το Φυσικό Αέριο Κίνησης (CNG), είναι το θέμα της Δεξαμενής.(Δεξαμενή CNG).

ZAVOLI Pure Technology

Η εταιρία ZAVOLI pure technology, διαθέτει για κάθε Κινητήρα, την κατάλληλη Συσκευή CNG ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του Κινητήρα, σε όλο το φάσμα λειτουργίας του, τόσο στη χρήση Φυσικού Αερίου όσο και στη βενζίνη. Οι συσκευές ZAVOLI Φυσικού Αερίου, κοστολογούνται από 700,00€ έως 1.000,00€

Στο Δίκτυο GAS SERVICE διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα Δεξαμενών CNG, ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη και κάθε απαίτηση αυτονομίας. Επικοινωνήστε μαζί μας για ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές Δεξαμενών CNG για το δικό σας αυτοκίνητο.

Δείτε τον Πίνακα ενδεικτικών Δεξαμενών Τύπου-1 και Τύπου-4 που χρησιμοποιεί η GAS SERVICE, για τις μετατροπές.

ΔΕΞΑΜΕΝΗ CNG TYPE – 1 STEEL ΒΑΡΟΣ NET – CG
CNG  – 1/24-204-885 (93,5 με βαλβίδα) 22Kg 3,36Kg
CNG  – 1/41-273-875 (92,5 με βαλβίδα) 40Kg 6,00Kg
CNG  – 1/70-360-900(95 με βαλβίδα) 70Kg 10,50Kg
CNG  – 1/80-360-1010(106 με βαλβίδα) 78Kg 12,00Kg
ΔΕΞΑΜΕΝΗ CNG TYPE – 4 ULTRA LIGHT
ΒΑΡΟΣ NET – KG
 CNG – 4/40-274-880 (93 με βαλβίδα) 11Kg 6,49Kg

 

* Για να γίνει πιο εύκολος ο Υπολογισμός της αυτονομίας των Δεξαμενών CNG, υπολογίζεται αντιστοιχία 1kg Φυσικού Αερίου Κίνησης = 1,7lt βενζίνης.

Τι Δεξαμενή Να Επιλέξω Και Γιατί;

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μια Δεξαμενή Φυσικού Αερίου δεν μπορεί να παρέχει την αντίστοιχη αυτονομία που παρέχει μια Δεξαμενή Υγραερίου ή Δεξαμενή Βενζίνης. Αυτό σημαίνει πως στο Φυσικό Αέριο Κινησης, η επιλογή της Δεξαμενής απαιτεί ανάλυση της χρήσης έκαστου οχήματος.

Ένα όχημα που διανύει καθημερινά πολλά χιλιόμετρα εντός περιοχών που λειτουργούν Πρατήρια Φυσικού Αερίου, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με μία Δεξαμενή.  Εν αντιθέσει, ένα όχημα που επιθυμεί μεγάλη αυτονομία, για μακριά ταξίδια, θα πρέπει θα κινηθεί στην επιλογή τοποθέτησης πολλαπλών Δεξαμενών, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.

Όπως επίσης γίνεται αντιληπτό από τον παραπάνω πίνακα, οι Τύπου-1 Δεξαμενές αυξάνουν αρκετά το βάρος του οχήματος-κάτι που έχει επίδραση και στις επιδόσεις και στη κατανάλωση. Για αυτό το λόγο προτείνεται η χρήση τους είτε σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία όμως δεν απαιτούν τη χρήση πολλαπλών Δεξαμενών (καλύπτουν τις ανάγκες με μια Δεξαμενή), είτε σε Επαγγελματικά Οχήματα (που ούτως ή άλλως έχουν τη δυνατότητα επιπλέον φόρτωσης).

Εγγύηση Εγκατάστασης

  • Η GAS THEODOROU, παρέχει Γραπτή Εγγύηση για κάθε Εγκατάσταση, η οποία καλύπτει και τα εξαρτήματα και τη καλή λειτουργία του Κινητήρα έκαστου οχήματος.
    Σε αυτοκίνητα δε που ισχύει η Εργοστασιακή Εγγύηση Κινητήρα, η GAS THEODOROU καλύπτει και την Εγγύηση του κατασκευαστή.

Πιστοποίηση Εγκατάστασης-Συντήρησης Συστημάτων CNG

  • Η GAS THEODOROU και τα Συνεργεία του Δικτύου GAS SERVICE, έχουν Πιστοποιηθεί από την Fysikon και την TUV HELLAS ως Εξουσιοδοτημένα Συνεργεία Εγκατάστασης-Συντήρησης Συστημάτων Φυσικού Αερίου Κίνησης (CNG).
    Εν αντιθέσει, οι Τύπου-4 δεν αυξάνουν πολύ το βάρος, και μπορεί να επιλέγονται και σε Ι.Χ. οχήματα αλλά και σε Επαγγελματικά.

Συντήρηση Φυσικό Αέριο Κίνησης (CNG) Αεριοκίνηση

  • Η Συντήρηση της Συσκευής γίνεται κάθε 20.000χλμ ή 12 μήνες από το προηγούμενο service και περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών συντήρησης αναλόγως το ποιο service γίνεται.
    Η Συντήρηση της Δεξαμενής γίνεται κάθε 4 χρόνια και ακολουθεί πιστά τις διατάξεις της Νομοθεσίας της Ε.Ε.
tuv hellas

Αδυναμία Γεμίσματος CNG – Αντάπτορας Γεμίσματος Φυσικού Αερίου για NGV1 new type

Ο Τύπος της Μονάδος Πλήρωσης Φυσικού Αερίου Κίνησης (CNG) που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (αλλά και σε Η.Π.Α., Καναδά) είναι ο NGV1. Είναι ο Τύπος Γεμίσματος που συναντάμε στα περισσότερα Πρατήρια Ανεφοδιασμού Φυσικού Αερίου Κίνησης.

Πάρ’ αυτά, ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικό Τύπο Μονάδος Πλήρωσης, τον NGV1 newtype, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζουν στην συγκεκριμένη Μονάδα οι Αντλίες (μάνικες) των Πρατηρίων Ανεφοδιασμού της Ελλάδος με συνέπεια το όχημα να μην μπορεί να ανεφοδιαστεί με CNG. Τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται κυρίως σε αυτοκίνητα εισαγωγής (μεταχειρισμένα) από χώρες όπως Ιταλία, Βουλγαρία, Σκόπια.

Η εταιρία GAS THEODOROU δύναται να λύσει αυτό το πρόβλημα με Ειδικούς Αντάπτορες που κουμπώνουν πάνω στην Μονάδα Πλήρωσης του οχήματος, και με την σειρά τους εφαρμόζουν τέλεια στην μάνικα του Πρατηρίου Ανεφοδιασμού.

Φυσικό Αέριο Κίνησης

 

προσφορα autgas theodorou υγραεριοκηνηση αεριοκινηση gas service