fbpx
αλλαγη δεξαμενησ υγραεριιου δεκαετιας
07Νοέ, 22 7 Νοεμβρίου 2022υγραεριοκίνηση
  • By Art World

Αλλαγή Δεξαμενής βάση Νομοθεσίας

Για Δεξαμενές Υγραεριοκίνησης/LPG κάθε δέκα (10) χρόνια

Βάση Νομοθεσίας (Πρότυπο 65R) η Δεξαμενή LPG/Autogas πρέπει να αντικαθιστάται με την συμπλήρωση δέκα (10) ετών από την κατασκευή της (και όχι από την τοποθέτησή της όπως κακώς θεωρείται).

Η Αντικατάσταση της Δεξαμενής πρέπει να δηλώνεται σε ΚΤΕΟ επιλογής του ιδιοκτήτη (Ιδιωτικό ή Δημόσιο) κατά τον Περιοδικό Έλεγχο του οχήματος. Ως εταιρία προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα Πιστοποιητικά της νέας Δεξαμενής στον κάτοχο του οχήματος για να προβεί κατόπιν σε αυτή την δήλωση.

Τονίζεται ιδιαιτέρως, πως αυτή η δήλωση βάση της Ισχύουσας Νομοθεσίας (ΦΕΚ 5060, 28-9-2022, Αριθμός 291957) δεν επιδέχεται καμίας επιπρόσθετης χρέωσης από το ΚΤΕΟ, εφόσον λαμβάνει χώρα παράλληλα με τον Περιοδικό Έλεγχο του Οχήματος.

Η Αντικατάσταση της Δεξαμενής γίνεται αυθημερόν, και το κόστος διαμορφώνεται βάση του Τύπου & της Διάστασης έκαστης Δεξαμενής.

Η εταιρία μας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία Δεξαμενών για να καλύπτει κάθε ανάγκη.

Ενημερώνουμε πως βάση Νομοθεσίας, η αντικατάσταση αφορά μόνο την Δεξαμενή και όχι τα παρελκόμενα αυτής (πχ Πολυβαλβίδα, Δείκτης Στάθμης, Βάσεις Στήριξης, κτλ). Για να δύναται να χρησιμοποιηθούν τα παρελκόμενα της Δεξαμενής, θα πρέπει η νέα Δεξαμενή να είναι ίδιας διάστασης (ύψος ή διάμετρος) με την προηγούμενη. Σε περίπτωση που ο κάτοχος επιθυμεί να αντικαταστήσει την παλιά του Δεξαμενή με νεότερη διαφορετικής διάστασης, υπάρχει η Extra χρέωση των παρελκόμενων που θα απαιτηθούν για την νέας διάστασης Δεξαμενής.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία μας ή με το πλησιέστερο Συνεργείο του Δικτύου GAS SERVICE για να ενημερωθείτε για το κόστος αντικατάστασης της δικής σας Δεξαμενής.

Σημαντική Ενημέρωση:
Για την Αντικατάσταση Δεξαμενής Υγραεριοκίνησης σε οχήματα εκ κατασκευής με Υγραέριο (OEM ή DOEM), απαιτείται βάση της Εγκυκλίου 350919/09.11.2022, υπεύθυνη Δήλωση του Αντιπροσώπου/Εισαγωγέα του Κατασκευαστή του οχήματος, όπου θα αναγράφεται ρητώς η αναγκαιότητα αντικατάστασης της Δεξαμενής για λόγους καλής λειτουργίας, συντήρησης & ασφάλειας του οχήματος.

 

Για Δεξαμενές Φυσικού Αερίου – CNG κάθε είκοσι (20) χρόνια

Βάση Νομοθεσίας (Πρότυπο 110R) η Δεξαμενή CNG πρέπει να αντικαθίσταται με την συμπλήρωση είκοσι (20) ετών από την κατασκευή της (και όχι από την τοποθέτησή της όπως κακώς θεωρείται).

Η Διαδικασία Δήλωσης της Αντικατάστασης Δεξαμενής παραμένει η ίδια με την Διαδικασία που ακολουθείται στις Δηλώσεις Αντικατάστασης των Δεξαμενών Υγραεριοκίνησης/LPG.

προσφορα autgas theodorou υγραεριοκηνηση αεριοκινηση gas service